Актуални ли са Ви цените в сайта?

Този сайт за ремонти и довършителни работи се ъпдейтва ежедневно и всякакви промени се нансят своевременно. Бъдете сигурни, че това което виждате е напълно актуално.

Кога и как да си направя ремонта и колко дълго ще продължи?

Много по-лесно се ремонтира, ако в обекта не се живее и няма мебели. Най-подходящото време за ремонт е пролетта и есента. Тогава всичко съхне по-бързо. Минималния срок за ремонт на тристайно жилище е около един месец. А организацията на ремонта и проектирането трябва да започне поне една седмица преди началото на ремонта.

За какво трябва да се внимава когато се правят ремонти?

Трябва да се намират специалисти за всяка операция. Това е наше задължение. Операциите трябва да се осъществяват от професионалисти – зидаро-мазачи, фаянсаджии, паркетаджии, Ел. и ВиК специалисти, шпакловчици, бояджии и др., които да се контролират и организират добре. Препоръчителен и цивилизован начин е да се обърнете към интериорен дизайнер, с какъвто разполага нашата фирма и който вместо Вас да препоръча най-подходящите врати, настилки, мебели, бои и т.н

Да се изравняват ли стените?

Ако жилището Ви е старо, трябва да решите какви стени са Ви необходими: от това зависят обема, сроковете и парите. Едно е почти равни стени, а съвсем друго изравнени с нивелир и с прави ъгли. В първия случай е достатъчно да се направи шпакловка, а при втория направо се правят нови стени от гипсокартон или мазилка. Има варианти, когато това е необходимо: например ъгъл, в който ще се монтира кухня, вана или душ кабина, трябва да е 90 градуса.

От какво не трябва да се икономисва при един ремонт?

От това, което ще е сложно да се замени лесно и трябва да издържи дълго време : покрив, ел. инсталация, водопровод, ваната. Обичайно най-много средства се отделят за кухнята и банята тъй като промените при тях са по-редки. Избягвайте кухни и бани в агресивни и прекалено специфични цветове, тъй като може да се окаже, че не си пасват с останалото обзавеждане или скоро да Ви омръзнат нетърпимо. Подът е основата на интериора. Той се прави за дълги години. Ако го поставите направо върхуу бетона, само след година ще имате неприятности. Купувайте добре съхранен и качествен паркет. Ако обичате да правите чести промени в интериора, заложете на тапетите. Някои видове декоративни мазилки са доста скъпи, затова пък с по-дълъг живот, което ги прави добра инвестиция при заведения и обществени интериори.

Как да приемем работата на фирмата правеща ремонта ни?

Желателно е работата да се приема поетапно. Това спестява много грешки и непоправими дефекти. В противен случай не може да се следи дали не се нарушава технологията. Някои работи са незабележими и качеството им се забелязва чак след години. Безполезно е да се гледа как е сложен паркета, по-важно е как е поставена основата му! Кой да провери това? Специалиста на който сте поверили организацията и контрола на целия строителен ремонт.

Боята? Каква боя да избера?

Подборът на цветове спомага да се играе с оптичното и сензитивното възприятие, да се въздейства емоционално върху психиката, да се моделира настроение. Боядисването в точния цвят може да направи чудеса, да придаде онзи неповторим ефект, за който сте мечтали. Какъв цвят да предпочетете? Лошият избор може да направи жилището да изглежда плоско и безлично, а добрият - така да го украси, че боята да преобладава над архитектурата. Различните цветове променят до неузнаваемост усещането за комфорт и пространство в жилището. В зависимост от това, какво помещение искате да боядисате, са подходящи различни цветови гами. При южно изложение студените и наситени тонове разхлаждат. Предпочитат се пастелнозелен, зелена ябълка, небесносин и светлосин, които добре се съчетават с пастелнолилаво и светлосиво. При северно изложение топлите и светлите тонове компенсират липсата на слънце. Най-подходящи са жълто, карамел и бежово, които могат са се комбинират с пепел от рози или бежово-червен тон.

Ако имате въпроси използвайте формата:
comments powered by Disqus